6 annosta
5 dl vettä |
1 kpl kasvisliemikuutiota |
2 dl soijarouhetta |
300 g täysjyväpastaa |
1 kpl sipulia |
1 kpl valkosipulinkynttä |
1 rkl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %) |
1 rkl mausteseosta (jauheliha) |
1/2 rkl paprikajauhetta (lisäsin itse 2 tl mustapippuria) |
7 dl kevytmaitoa |
2 kpl munaa |
50 g juustoa (raastettuna) |
Kiehauta vesi ja liemikuutio. Keitä soijarouhetta liemessä noin 5 minuuttia.
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
Hienonna sipulit. Kuumenna rasva pannulla. Paista sipuleita ja valutettua soijarouhetta hetki. Mausta.
Sekoita maustettu soijarouhe makaronien joukkoon, ja kumoa seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Sekoita maitoon munat ja kaada makaroniseoksen päälle. Ripottele makaronilaatikon pinnalle juustoraaste.
Paista soijarouhe-makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Linkki: http://www.maku.fi/resepti/soijarouhe-makaronilaatikko#ixzz2Hz04yZ7u
Nu är det redan två veckor sedan jag inledde min vegetariska livsstil. Jag nämnde tidigare i bloggen att jag hade planerat äta vegetariskt till en början fem dagar av sju. Alltid går det inte som planerat, speciellt efter att jag märkte att jag inte saknar kött över huvudtaget. Jag var själv rätt förvånad över hur lätt det är att vara vegetarian, för att inte tala om de ekonomiska fördelarna! Så jag tänker hålla fast vid den här livsstilen. En bekant frågade mig om hur länge jag har planerat vara vegetarian. Jag blev väldigt förvånad - varför frågar han mig det? Efter att jag funderat på ett vettigt svar kom jag fram till den slutsatsen, att "det är svårt att säga när man är bara i tjugoårs åldern hur det kommer att se ut om 30 år". Men jag har bestämt mig för att hålla mig vid den här livsstilen så länge jag vill och jag är säker på att jag inte tänker inom när framtid sluta med den! Så här (ovanför) är ett vegetariskt alternativ till makaronilåda!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti